EnergiWatch

Statoil vil sende hundredvis af job til udlandet

Ifølge et internt dokument planlægger Statoil de kommende år at outsource op mod 300 job. Mange flere kan dog komme på tale.

Norske Statoil planlægger at sende omkring mellem 250 og 350 job til udlandet i løbet af de kommende år, og antallet kan komme helt op på 1000 inden 2020, viser et internt dokument, som VG Nett har fået indblik i. De berørte stillinger er inden for IT, engineering management, HR og finans.

Nordmænd skruer voldsomt ned for britisk vindpark 

"Det er vigtigt at understrege, at outsourcing-processen er anderledes end tidligere outsourcing-processer i selskabet. Frem til nu har det ikke haft nogen direkte konsekvenser for ansatte, da de har beholdt deres jo. Denne gang kan konsekvenserne for de ansatte blive betydelige med tab af job," står der ifølge VG Nett i dokumentet.

Der bliver ikke lagt skjul på årsagen til at sende job ud af landet. I dokumentet lægger man vægt på, at det rundt regnet koster 60.000 norske kr. om måneden med en norsk regnskabsansat, mens prisen i Riga ligger på omkring 8.500 norske kr. om måneden.

Statoils amerikanske vindprojekt sendt til tælling

Indhenter tilbud

Jannik Lindbæk jr. er informationschef i Statoil og bekræfter oplysningerne i dokumentet over for VG Nett, der dog påpeger, at der endnu ikke er taget en endelig beslutning endnu. Men Statoil er i gang med at indhente bud fra forskellige leverandører, siger han.

"Når det gælder muligheden for, at det bliver 1000, så er det bare et udtryk for et potentiale, som blev identificeret tidligere i processen. Det er ikke aktuelt at vurdere, før vi har høstet erfaringer fra den proces, vi arbejder på lige nu," siger han til VG Nett.

Statoil skjulte udslip i to år 

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her
 

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs