DONG lægger trecifret millionordre hos Maersk

Maersk Drilling har vundet en DONG Energy-kontrakt på ni måneder i Nordsøen. Regningen for arbejdet havner på den gode side af 300 mio. kr.
Maersk Resolve skal en tur til den danske del af Nordsøen fra august og cirka ni måneder frem. Det koster DONG godt 330 mio. kr.
Maersk Resolve skal en tur til den danske del af Nordsøen fra august og cirka ni måneder frem. Det koster DONG godt 330 mio. kr.

DONG Energy og Maersk Drilling har netop indgået kontrakt om ni måneders brug af den transportable boreplatform Maersk Resolve.

Borearbejdet i Nordsøen er sat til begyndelse i august med forventet afslutning i juni næste år, og har en anslået værdi på 58 mio. dollar, godt 336 mio. kr.

"Vi er meget tilfredse med at indgå den her kontrakt med DONG Energy, en af vores nøglekunder i Nordsø-området," siger Claus V. Hemmingsen, CEO hos Maersk Drilling i en pressemeddelelse.

Efter kontrakten med DONG er det ifølge Maersk Drilling planen, at Maersk Resolve-riggen efter et standardeftersyn, fortsætter borearbejdet på fem DONG-ejede brønde i Nordsøen. Et arbejde de to selskaber indgik en kontrakt om i marts 2012 og som forventes at vare to år.

"Maersk Resolve vil nu arbejde med DONG Energy hele vejen igennem tredje kvartal af 2016, og vi ser frem til at være med til at skabe værdi med DONG Energy på mange af deres interessante felter, inklusive det højt profilerede Hejre-felt," siger Claus V. Hemmingsen.

Maersk Resolve arbejder lige nu i den britiske del af Nordsøen. Platformen transporteres direkte til DONG-felterne efter arbejdet er afsluttet, oplyser Maersk.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også