EnergiWatch

Togfond: Milliardregning i vente

BAG FACADEN: Nye beregninger og nej til brug af dyr teknologi truer økonomien under togfonden.

Danske skatteydere risikerer at måtte dække en ganske betydelig del af regningen på 27,5 mia. kr. for en modernisering af det danske tognet. Efter planen skulle pengene hentes på en stramning af skatteskruen over for en række gamle oliekoncessioner.

Men nye beregninger fra Skatteministeriet viser, at hvis prisen på olie fra Nordsøen udvikler sig, som blandt andet storbanken Nordea forventer, vil skatteyderne selv skulle finansiere mere end 11 mia. kr. Det er ikke den eneste negative overraskelse. En række bivirkninger af skattestramningen truer med at banke regningen adskillige milliarder kr. yderligere op.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs