EnergiWatch

Egyptisk uro kan skabe prishop på olie

Oliepriserne kan stige til vejrs, hvis uroen for alvor bryder ud i Egypten og skader sikkerheden ved  Suez-kanalen. 

Foto: Josef Polleross

Urolighederne i Egypten, hvor militæret mandag gav præsident Mohamed Mursi 48 timer til at finde en løsning på konflikten, inden militæret vil bryde ind, kan føre til, at de globale oliepriser ryger i vejret.

Ifølge Nordea Markets er den mest overhængende fare for oliemarkedet, at demonstrationerne i Egypten fører til usikkerhed omkring sikkerheden ved Suez-kanalen, eller hvis der kommer forstyrrelser på olierørledningerne mellem Suez-kanalen og Middelhavet, hvor der transporteres omkring 2,4 mio. tønder olie dagligt.

I 2011 sejlede 17.799 skibe ifølge Nordea gennem Suez-kanalen, og 20 pct. af dem var lastet med olie, mens 6 pct. var LNG-tankere.

Bliver kanalen lukket, er skibe i stedet nødt til at sejle den lange vej rundt om det afrikanske kontinent.

Aktierne i de to toneangivende egyptiske indeks, EGX30 og EGX100, har de seneste dage ligget i positivt terræn, mens massedemonstrationerne i landet har fundet sted.

Tirsdag stiger indekserne mellem 4 og 5 pct., hvilket er den største fremgang i et år.

Råvarer: Oliemarked afventer lageropgørelser og job-data

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs