Råvarer: Oliemarked afventer lageropgørelser og job-data

Investorerne ser frem mod de amerikanske lageropgørelser for oliemarkedet.
RITZAU FINANS

Der er forholdsvis stille på de internationale råvaremarkeder tirsdag morgen.

Investorerne ser frem mod de amerikanske lageropgørelser for oliemarkedets vedkommende, mens uroen i Ægypten samtidig lægger en bund under prisudviklingen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 103,10 dollar mod en pris på 103,20 dollar mandag ved 17-tiden. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 97,90 dollar, hvor en tønde mandag eftermiddag kostede 97,85 dollar.

"Det synes at være en respons fra efterspørgselssiden i markedet. Vi er i opmærksomme på et eventuelt skift mod prisfald, men da det er efterspørgselsdrevet, og der er potentiale for forsyningsproblemer, er det ikke umuligt at se olieprisen gå gennem den øvre grænse af handelsintervallet," siger markedsstrateg Michael McCarthy fra CMC Markets i Sydney ifølge Bloomberg News.

Japans olieimport trodser Iran-sanktioner 

Tirsdag kommer lageropgørelsen fra American Petroleum Institut, og onsdag er det den officielle opgørelse fra det amerikanske energiministerium der er på programmet. Her ventes et fald i lagrene af råolie på 2,6 mio. tønder mens benzinlagrene ventes at være steget 0,6 mio. tønder. Samtidig estimeres lagrene af destillater at være steger 1 mio. tønder ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pr Peak Wind

CIP sigter mod overskudsfordobling i 2023

For abonnenter