EnergiWatch

Råvarer: Oliemarked afventer lageropgørelser og job-data

Investorerne ser frem mod de amerikanske lageropgørelser for oliemarkedet.

Der er forholdsvis stille på de internationale råvaremarkeder tirsdag morgen.

Investorerne ser frem mod de amerikanske lageropgørelser for oliemarkedets vedkommende, mens uroen i Ægypten samtidig lægger en bund under prisudviklingen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 103,10 dollar mod en pris på 103,20 dollar mandag ved 17-tiden. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 97,90 dollar, hvor en tønde mandag eftermiddag kostede 97,85 dollar.

"Det synes at være en respons fra efterspørgselssiden i markedet. Vi er i opmærksomme på et eventuelt skift mod prisfald, men da det er efterspørgselsdrevet, og der er potentiale for forsyningsproblemer, er det ikke umuligt at se olieprisen gå gennem den øvre grænse af handelsintervallet," siger markedsstrateg Michael McCarthy fra CMC Markets i Sydney ifølge Bloomberg News.

Japans olieimport trodser Iran-sanktioner 

Tirsdag kommer lageropgørelsen fra American Petroleum Institut, og onsdag er det den officielle opgørelse fra det amerikanske energiministerium der er på programmet. Her ventes et fald i lagrene af råolie på 2,6 mio. tønder mens benzinlagrene ventes at være steget 0,6 mio. tønder. Samtidig estimeres lagrene af destillater at være steger 1 mio. tønder ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs