EU's grønne vil stoppe olieboringer i Grønland

Af frygt for en miljøkatastrofe vil politikerne fra Den Grønne Gruppe i EU-Parlamentet have stoppet olieboringer i Grønland.
KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

Det er simpelthen for risikabelt at bore efter olie i Grønland, og derfor må det stoppes, mener Margrete Auken (SF), som taler på vegne af Den Grønne Gruppe i Europa-Parlamentet.

"At bore i Vestgrønland er skandaløst, og det er Danmark og Grønlands pligt at få dem stoppet," siger hun til MetroXpress og påpeger, at mange lande er optagede af boringerne og bekymrede over en eventuelt oliekatastrofe.

Tidl. Maersk-chef: Forrykt at bore efter olie ved Grønland 

Derfor har Den Grønne Gruppe iværksat en kampagne, som skal sætte fokus på emnet og boringer i Arktis, som olieindustrien venter sig meget af de næste år. Det er dog ikke kun Danmark og Grønlands ansvar at få stoppet boringerne, mener gruppen. Hele verden har pligt til at sige fra over for olieselskabernes tilladelser til at bore i et område, hvor risikoen for en ulykke ifølge eksperter er højere end andre steder i verden, skriver MetroXpress.

"(...) der er al mulig grund til at være stærkt bekymret, for hverken Grønland eller Danmark er i stand til at tackle de store olieselskabers pres på sikkerheden, når de først er gået i gang med at bore," siger Margrete Auken til avisen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også