Tidl. Maersk-chef: Forrykt at bore efter olie ved Grønland

Risikoen for udslip er høj og konsekvenserne enorme, hvis der bores efter olie ud for Grønland.

Det er alt for risikabelt at bore efter olie ud for Grønland. Sådan lyder det fra Sigurd Solem, direktør for Dansk Geotermi, der har en fortid i blandt andet Maersk og Halliburton.

"Det er helt forrykt at bore i det område, for der er absolut ingen olieselskaber, der har boreteknologien til at gøre det sikkert," siger han til MetroXpress.

Som tidligere operationschef i Maersk har han selv har boret efter olie i store dele af verden. Men han mener ikke, at hverken Danmark eller Grønland har den nødvendige kompetence til at styre sikkerhedsforholdene i forbindelse med prøveboringer, skriver avisen.

Stort set ingen sikkerhed

Boringerne er planlagt til at starte i 2014 i den vestlige del af Grønland, men ifølge Sigurd Solem eksisterer teknologien til at sikre boringerne ud for Grønland slet ikke:

"Jeg fatter ikke, at selskaberne har fået lov, for teknologien til at bore i is eksisterer ikke, så risikoen for, at der sker et uheld, er enorm og meget større end andre steder, vi borer - ikke mindst på grund af isbjergene, siger Sigurd Solem til MetroXpress.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåJob

Se flere jobs