Gode US-tal presser oliepris op

Der er prisstigninger på olieprisen fredag morgen.
Foto: IMO
Foto: IMO
RITZAU

Gode nøgletal fra det nordamerikanske kontinent har beroliget investorerne, og torsdagens nervøsitet er afløst af optimisme over en stigende økonomisk vækst i USA.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 104,75 dollar mod en pris på 103,90 dollar torsdag ved 17-tiden. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 96,70 dollar, hvor en tønde torsdag eftermiddag kostede 95,80 dollar.

Nu går oliejagten for alvor ind i Barentshavet 

Oliemarkedet bliver især påvirket af gode data vedrørende det vigtige amerikanske detailsalg. Salget udviklede sig bedre end ventet i maj med en stigning på 0,6 pct. på månedsbasis. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning måned til måned på 0,4 pct. Tager man bil- og benzinsalget ud, var væksten i detailsalget på 0,3 pct. i maj, og det var som ventet af analytikerne.

"Vi ser tegn på, at økonomien er i bedring, og energiefterspørgslen kommer til at stige," siger råvareanalytiker Gene McGillian fra Tradition Energy i Stamford, Connecticut, til Bloomberg Neews.

De gode detailssalgsdata blev bakket op af den ugentlige opgørelse over nytilmeldte ledige. 334.000 personer meldte sig som førstegangsledige i sidste uge, mens et estimat indsamlet af Bloomberg News pegede på 346.000.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også