Nu går oliejagten for alvor ind i Barentshavet

Statoil, Maersk Oil og Atlantic Petroleum er blandt flere store olie- og gasselskaber, der får tildelt nye norske olielicenser. Det øger selskabernes tro på et olieeventyr i Barentshavet.
AF KATRINE GRØNVALD RAUN

Nye udvindingslicenser åbner jagten på olie i det eftertragtede norske Barentshav. Både Maersk Oil og Statoil har netop fået besked om, at de har modtaget licenser fra det norske olie- og energiministerium, der har tildelt udvindingslicenser til 24 områder i havet nord og vest for Norge.

Verden har masser af energi

De nye udvindingsmuligheder styrker ifølge selskaberne deres position og naturligvis adgang til Barentshavet, der forventes at ligge inde med store uudnyttede ressourcer. Maersk Oil har fået 20 pct. af licens 710, som franske Total er operatør på.

"Dette er Maersk Oils indgang til Barentshavet i Norge. Vi ser et stort potentiale i denne del af Barentshavet og ser frem til at starte efterforskningsarbejdet," siger Morten W. Jeppesen, administrerende direktør for Maersk Oil i Norge, ifølge en pressemeddelelse.

Atlantic Petroleum klar til ny norsk oliejagt

Stærk tro på Barentshavet

Samme melding kommer fra Statoil, der har fået tildelt syv licenser, hvoraf selskabet skal være operatør på tre.

"Statoil har en stærk tro på Barentshavet som en produktiv olie- og gasregion med betydelige uudnyttede ressourcer. Det vil kræve en betydelig indsats at udvikle de muligheder, som er til stede i det her umodne område. Men vi vil arbejde hårdt på at udnytte potentialet," siger Gro Gunleiksrud Haatvedt, Statoils senior vice president for efterforskning på den norske sokkel, i en pressemeddelelse.

Også det færøske olieselskab, Atlantic Petroleum, har modtaget to licenser i den norske stats koncessionsrunde over oliefelter i Norskehavet og Barentshavet.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også