EnergiWatch

Atlantic Petroleum klar til ny norsk oliejagt

Atlantic Petroleum har modtaget to licenser i den norske stats koncessionsrunde over felter i Norske- og Barentshavet.

Det færøske olieselskab, Atlantic Petroleum, har modtaget to licenser i den norske stats koncessionsrunde over oliefelter i Norskehavet og Barentshavet. Det fortæller Atlantic Petroleum, der er noteret på børsen i København, i en meddelelse.

Atlantic Petroleum har stærk produktion 

Atlantic får 30 pct. af de to licenser 704 og 705, der har henholdsvis E.On og Repsol som operatører.

Licenserne indeholder begge flere prospekter med højt potentiale, skriver Atlantic Petroleum, og skulle der gøres en væsentlig opdagelse, kan ressourcerne muligvis knyttes til Aasta Hansteen-feltet.

Maersk Oil, A.P. Møller - Mærsks olieselskab, fik en enkelt licens i udbudsrunden: 20 pct. af licens 710, der har Total som operatør.

Samlet blev der givet 24 udvindingstilladelser i koncessionen af det norske olje- og energiministerium.

"Jeg er glad for at kunne tilbyde 24 udvindingstilladelser til 29 selskaber. Interessen fra selskaberne har været stor, og der har leveret mange gode ansøgninger. Dette bekræfter, at den norske sokkel er et meget interessant område, når det kommer til olie, skriver olje- og energiminister Ola Borten Moe i pressemeddelelsen.

23 af de 24 nye tilladelser ligger nord for polarcirklen.

Atlantic Petroleum sælger del af licens til Exxon

 

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs