EnergiWatch

DLG vil sælge benzin til danskerne

Dansk landbrugskoncern opkøber et stort tysk energiselskab med tankstationer og byggemarkeder.

Foto: Ole Lind

Med grovvaregiganten DLG i ryggen har det tyske energiselskab Team AG sat kurs mod åbning af både nye tankstationer og byggemarkeder i Danmark. Virksomheden er nemlig godt på vej til at blive en del af DLG, der har ambitioner om fortsat hastig vækst både her i landet og internationalt.

DLG har netop investeret 750 mio. kr. i Team AG, som grovvarekoncernen i forvejen ejer en aktiepost i. Investeringen betyder, at DLG øger ejerandelen til meget tæt på 50 pct. Målet er, at det tyske selskab inden årets udgang derfor bliver et reelt datterselskab i DLG.

Vi ser gode muligheder for at ekspandere i Danmark

Kevin Lorenzen, direktør Team AG

Team AG er en nordtysk koncern inden for salg af brændstof, fyringsolie og naturgas. Dertil kommer 150 tankstationer og 39 byggemarkeder, som er spredt ud over den nordlige del af Tyskland.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Olie i storindkøb

Hos DLG lægger koncernchef Kristian Hundebøll ikke skjul på, at en af ambitionerne med opkøbet er, at Team AG også kan etablere sig i Danmark – både med salg til landmænd, erhvervslivet og privatbilister.

"Vi vil bestemt kigge på mulighederne for at etablere tankstationer i Danmark i regi af Team AG. Samtidig giver investeringen i den tyske virksomhed os mulighed for at pulje storindkøb af energi, så der kan købes stort ind af olie og brændstoffer. Det er der mange penge i. Og det vil også kunne styrke vores kunder i dansk landbrug," mener DLG-chefen.

DLG vil for alvor erobre Tyskland

Omsætning på 12 mia. kr.

Team AG omsatte i fjor for 12 mia. kr., så når selskabet bliver et fuldt datterselskab i DLG, vil den danske landmandsejde koncern nå en omsætning på ca. 60 mia. kr. DLG har de senere år ekspanderet markant på det tyske marked for grovvarer og foder til landbruget. Nu kommer energidelen også med.

Hos Team AG mener direktør Kevin Lorenzen, at der vil være oplagte gevinster ved at blive datterselskab i DLG. Ikke mindst når det gælder etabelering på markedet nord for den dansk/tyske grænse.

"Vi ser gode muligheder for at ekspandere i Danmark inden for byggematerialer og tankstationer," lyder vurderingen fra Team-direktøren.

Hverken den tyske virksomhed eller DLG-ledelsen ønsker dog på nuværende tidspunkt at konkretisere en kommende, dansk ekspansion yderligere.

Det ligger dog fast, at inden for eksempelvis byggematerialer har der igennem en periode været opmærksomhed om konkurrencen i Danmark. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har således tidligere i år igangsat en undersøgelse af, om ulovlige aftaler begrænser konkurrencen på markedet for handel med byggematerialer til professionelle.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs