Avis: Dansk olie er amerikanske Hess' juvel

Den amerikanske oliegigant Hess har tjent så meget på den danske olie under de gamle skatteregler, at det danske datterselskab har vist sig at være en juvel sammenlignet med Hess' øvrige globale operationer.
Ritzau

I perioden 2004-2012 har det danske datterselskab af Hess leveret ikke mindre end 11,5 pct. af det samlede koncernoverskud efter skat. Det skriver Berlingske Business.

Indtjeningen hænger sammen med, at Hess' felter på ældre licenser fik lov til at blive på de gamle skatteregler. Dansk Undergrunds Consortium (DUC), som er anført af A.P. Møller-Mærsk, samt alle andre nye licenser siden 2004 har derimod været på de nye skatteregler.

DUC slipper med at betale mindre i skat 

Ifølge Berlingske Business har de selskaber, der fik lov at blive på de gamle skatteregler, i gennemsnit betalt 33 pct. i skat i perioden 2007-2011, mens selskaber under de nye regler har betalt 65 pct. i gennemsnit. Under de gamle skatteregler har man haft et såkaldt kulbrintefradrag for investeringer på hele 250 pct. Det fradrag er reduceret til 30 pct. under de nye skatteregler, hvilket er årsagen til de store forskelle.

SF klar til at supplere oliemilliarder 

Hess insisterer på, at de lukrative gamle skatteregler har været nødvendige for at sikre et højt investeringsniveau og dermed højere produktion.

"Siden Hess satte Syd Arne-feltet i drift i 1999, har vi returneret størstedelen af vores profit til den danske stat gennem skat og reinvestering. Det er usandsynligt, at vi i samme grad vil investere i feltet under de ændrede skattevilkår, regeringen har lagt op til, lyder det fra Hess-direktør Anders Nymann i en email til Berlingske Business.

Råvarer: Stigende lagre presser oliepris lidt ned

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Photo: Illustration: Floating Power Plant

Dansk udvikler køber 4 MW-mølle af Siemens Gamesa

For abonnenter

Den 1. juni begyndte Senvions tidligere økonomidirektør Manav Sharma som amerikansk landechef for Nordex. Snart får han en ny fabrik at råde over. | Foto: Senvion

Nordex genstarter produktion i USA

For abonnenter

Læs også