Råvarer: Stigende lagre presser oliepris lidt ned

Prisen på råolie falder onsdag morgen, efter at de seneste dages forventning om reducerede lagre tirsdag viste sig at være ønsketænkning fra investorside.
Foto: Anadarko
Foto: Anadarko
Ritzau

Prisen på råolie falder onsdag morgen, efter at de seneste dages forventning om reducerede lagre tirsdag viste sig at være ønsketænkning fra investorside. Rapporten fra American Petroleum Institiute viste stigende benzinlagre, hvor analytikerne havde ventet et fald i beholdningerne.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 103,60 dollar mod en pris på 103,80 dollar tirsdag ved 17-tiden. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 95,75 dollar, hvor en tønde tirsdag eftermiddag kostede 96,2 dollar.

DUC slipper med at betale mindre i skat 

"Markedet ønsker at se faldende lagre og beviser på et øget forbrug af olie. Men hvis olielagrene stiger i dag, tror jeg, vi vil se priserne gå nedad,2 siger markedsanalytiker Jonathan Barratt fra Barratt's Bulletin i Sydney ifølge Bloomberg News.

De amerikanske lagre af benzin steg i sidste uge med 3 mio. tønder ifølge rapporten fra American Petroleum Institiute. Onsdag komme de officielle data fra det amerikanske energiministerium og her ventes et fald i lagrene på 0,3 mio. tønder.

American Petroleum Institiute indsamler lager-oplysningerne på frivillig basis fra operatører af raffinaderier, terminaler og rørledninger. Den officielle opgørelse er baseret på regeringens krav om rapporter som sendes til VVM der er energiministeriets statistiske kontor.

Efterforskning af oliepriser vokser 

Guld fortsætter med at svinge i takt med investorernes differentierede syn på den globale økonomi. Onsdag morgen er prisen på en troy ounce steget en smule efter flere dages konstante fald, og investorerne ser frem mod den amerikanske centralbankchef Ben Bernankes bemærkninger til politikerne i kongressen senere onsdag.

"Guld har historisk været meget følsomt over for ændringer i den monetære politik og de nylige prisfald kan indikere en præference blandt investorerne for at forblive på sidelinjen," siger analytiker Howard Wen fra HSBC Securities i New York ifølge Bloomberg.

En troy ounce guld koster onsdag morgen 1377,50 dollar mod 1370 dollar tirsdag eftermiddag.

 

Markedet for industrimetaller er også afhængig af væksten i især USA, Kina og Japan. Investorerne afventer udviklingen, og et ton kobber koster onsdag morgen 7374 dollar mod 7371 dollar tirsdag.

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pr Peak Wind

CIP sigter mod overskudsfordobling i 2023

For abonnenter