EnergiWatch

Efterforskning af oliepriser vokser

En række handelshuse bliver nu trukket ind i sagen om mulig prismanipulation med oliepriserne, og mere kan være på vej.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Den europæiske sag om mulig prismanipulation med oliepriserne vokser dag for dag.

Senest har EU-Kommissionen krævet informationer fra en række af de største råvarerhandlere i Europa, herunder en række schweiziske handelshuse som Glencores, Vitol, Gunvor og Mercuria.

Det skriver den britiske avis Financial Times, der også kan oplyse, at både det italienske olieselskab Eni og den finske olieforhandler Neste Oil nu har måtte afgive oplysninger i sagen.

Dansk trader: Statoil-mistanke minder om LIBOR-skandalen 

Razzia bringer igen kontroversiel Statoil-chef i søgelyset 

Sagen om europæisk prismanipulation med oliepriserne begyndte tirsdag i sidste uge, da Statoil, Shell og BP fik besøg af inspektører fra EU-kommissionen, EFTA og de norske konkurrencemyndigheder.

Kommissionen mistænker virksomhederne for ulovlige kartelaftaler, der handler om fusk med prissætningen af oliehandler på prisfastsættelses-platformen Platts. Priserne fra Platts bliver brugt af olie-tradere verden over, når de handler på markedet, fordi de giver en indikation af prisniveauet.

Razzia kan komme til at koste Statoil mange milliarder

Razzia mod Statoil, Shell og BP 

At sagen nu breder sig også til andre olieselskaber og handelshusene kommer ikke bag på de kilder, Financial Times har talt med.

"Det var kun et spørgsmål om tid. Alle der har en eller anden form for relation til oliehandel vil bliver bedt om at udlevere informationer i sagen," lyder det fra en anonym råvarehandler til Financial Times.

Indtil videre er handelshusene kun blevet bedt om at udlevere informationer, og der er ikke rejst nogen anklager mod husene.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs