EnergiWatch

Rumænere giver Chevron ja til ny skiferboring

Amerikanske Chevron har fået grønt lys til at lede efter skifergas ved det Sorte Hav.

Den rumænske regering har givet den amerikanske oliegigant Chevron grønt lys til at foretage prøveboringer efter skifergas i områder tæt ved Det Sorte Hav, skriver EnegyMarketPrice.

Chevron, der også har store forretninger i den danske del af Nordsøen ejer rettighederne til udnyttelse af skifergas flere steder i Rumænien, har tidligere i år sagt, at det håber at starte efterforskning af områderne allerede i år.

Kursændring

Centrum-venstre regeringen i det østeuropæiske land har tidligere været mod skiferboringer, men besluttede sidste år at åbne for efterforskning med henblik på udnyttelse af ressourcerne.

Rumæniens kursændring har skabt protester i nabolandet Bulgarien, der i tråd med Frankrig har forbudt boringer.

Den 22. maj mødes EU's stats- og regeringschefer i Bruxelles for at tale om energi. Her vil landets premierminister Victor Ponta ifølge Romania Insider tale skifergassens sag over for sine europæiske kolleger.

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs