EnergiWatch

Norsk olieselskab gør ”svært bra” fund

Det Norske Oljeselskap har foretaget en succesfuld prøveboring i Johan Sverdrup-feltet og gjort det største fund til dato.

Foto: CARSTEN INGEMANN

Det Norske Oljeselskap, der er partner med Lundin Petroleum, Maersk Oil og andre i det norske Johan Sverdrup-oliefelt, har gennemført en succesfuld prøveboring, der beskrives som "svært bra" (utrolig godt, red.).

Det skriver bl.a. Direkt.

Norge mangler olie efter 2025 

Det er brønden 16/2-17s, der ligger i licensen PL265, der er boret. Den traf en oliekolonne på 82 meter, hvilket er den største forekomst i en prøveboring i Johan Sverdrup til dato.

I et svar til TDN Finans fortæller bestyrelsesformand for Det Norske Oljeselskap Sverre Skogen, at fundet er positivt i forhold til forventningerne, men at det er for tidligt at tale om, om estimaterne for Johan Sverdrup skal hæves.

Svenskere vil investere stort i Nordsøen 

Lundins seneste estimat for feltet lyder på mellem 1,7 og 3,3 mia. tønder olieækvivalenter, mens det norske oliedirektorat i januar vurderede feltet til at have mellem 1,26 og 2,52 mia. tønder.

Analytikere har taget godt imod nyheden fra Det Norske Oljeselskap.

”Oliekolonnen er den største, som er målt, og sådan set er det godt. Det er foretaget to tests, og via dem har man fået bekræftet vældig meget, og hvor det er blevet mig fortalt, at der ikke er nogen som helst negative overraskelser,” siger analytiker Anne Gjøen i Handelsbanken Capital Markets til TDN Finans tirsdag.

Stor udenlandsk interesse for danske oliefelter 

Johan Sverdrup-feltet består af licenserne PL 501 og PL265. PL501 ejes 40 pct. af Statoil, 40 pct. af svenske Lundin Petroleum og 20 pct. af Maersk Oil, mens PL265 fordeles mellem Statoil (40 pct.), Petoro (30 pct.), Det Norske Oljeselskap (20 pct.) og Lundin Petroleum (10 pct.).

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesa melder om milliardtab

Massivt driftsunderskud i Siemens Gamesas første kvartal får mølleproducenten til at nedjustere forventningerne til helåret. Leverandørkædeproblemerne trækker ud, lyder det.

Hofor udpeger ny direktør

Hovedstadens Forsyningsselskab ansætter Henrik Plougmann Olsen som selskabets nye direktør. Han kommer fra en stilling som topchef i Metroselskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs