EnergiWatch

Svenskere vil investere stort i Nordsøen

Svenske PA Resources ser så gode muligheder for oliefund, at selskabet vil investere omkring 700 mio. kr. i to danske felter.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

PA Resources er vej med store investeringer i den danske del af Nordsøen.

Berlingske skriver i dag, at det svenske selskab vil udvinde olie og gas fra felterne Lille John og Broder Tuck, som vurderes at  indeholde mellem 35 og 100 mio. tønder olie.

Af en kapitalforhøjelse fra januar fremgår det, at selskabet har lagt en forretningsplan, der sigter mod at få Lille Joh til at producere olie i 2016 og Broder Tuck til at udvinde gas i 2017. Ifølge selskabets prognose kommer det til at koste 730 mio. kr over en periode fra 2013-2016.

Olie: Tyske høringssvar udskyder udbudsrunde

Berlingske skriver, at PA Resources i øjeblikket leder efter en borerig til vurderingsboring, inden svenskerne beslutter sig for, hvordan felterne skal udvides, ligesom selskabets også leder efter partnere til projektet.

Selskabet ejer i dag 64 pct. af licensen, hvor fundene er gjort, mens Nordsøfonden er den næststørste partner med 20 pct.

Olieselskaber truer med at forlade Danmark 

Mere fra EnergiWatch

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs