EnergiWatch

Olieklondyke tørster efter hænder

Aberdeens succes som epicenter for de britiske offshore-aktiviteter i Nordsøen er også byens største udfordring.

Det kan være mere end almindelig svært at få et hotelværelse i skotske Aberdeen.

Financial Times skriver i dag, at hotellerne i byen er spækkede - ikke kun med turister, men også med ansatte inden for den store olieindustri i byen. Og det største problem for byen pt. er, at den har svært ved at følge med udviklingen.

Skotland gør sig offshore-lækker: Millioner til Samsung-mølle

Ikke alene er den presset på f.eks. hotelkapacitet og transportfaciliteter - også når det gælder arbejdskraft er byen udfordret. I løbet af de næste ti år, skal der rekrutteres 120.000 nye medarbejderen til sektoren.

“Aberdeen er den eneste by i landet, som lider af udfordringerne ved sin succes i stedet for problemerne af sin fiasko," udtaler Robert Collier, der er direktør for handelskontoret i byen.

Den 22. og 23. maj afholdes Storbritanniens største offshore-konference, All-Energy 2013, i Aberdeen. EnergiWatch dækker konferencen fra byen.

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs