EnergiWatch

Statoil oplever stort fald i overskuddet

Overskuddet i Norges største energiselskab Statoil dykkede med 29 pct. i årets første kvartal.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Overskuddet i Statoil faldt fra 16,8 mia. til 12 mia. norske kr. i første kvartal 2013 sammenlignet med samme periode sidste år.

"Vores finansielle resultater er mærket af lavere produktion og priser," siger CEO hos Statoil, Helge Lund, i en pressemeddelelse.

Q1-produktionen faldt ifølge selskabet til 1.998 mio. tønder olie-ækvivalenter (en olieækvivalent svarer til 158,9 liter råolie, red.) fra 2.193 mio. året før. Desuden nedskriver selskabet sin Cove Point LNG-terminal i Maryland i USA med 4,9 mia. norske kr.

Ramt af angreb i Algeriet

Statoil forventer, at produktionen i 2013 bliver lavere end i 2012, men ifølge Helge Lund er selskabet alligevel på sporet, når det kommer til at sikre en årlig vækst i produktion fra 2012 til 2016 på 2-3 pct. om året.

I 2020 planlægger selskabet at producere, hvad der svarer til 2,5 mio. tønder olie-ækvivalenter.

Statoil har været ramt af forstyrrelser i produktion i forskellige felter som norske Snøhvit, Troll og brasilianske Peregrino. Desuden mistede fem Statoil-medarbejdere livet i angrebet på et anlæg i Amenas, Algeriet, sidste år.

nlægget, som Statoil har sammen med BP og Sonatrach, producerede igen fra februar, men produktionen vil ifølge Bloomberg først være tilbage på sit tidligere niveau ved udgangen af 2013.

UK tjener stort på milliardtilskud til svære Nordsø-felter

Maersk Oil kvalificeret til libanesisk budrunde

Shell-boss trækker sig uventet 

Mere fra EnergiWatch

Andel vil investere 90 mia. kr. frem til 2035

Energiselskabet vil opbygge en vedvarende energikapacitet på 3-4 GW over de kommende 12 år som led i ny investeringsplan, der også inkluderer ansættelsen af 150 nye medarbejdere.

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en windfall-skat kun vil sende få milliarder i statskassen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs