EnergiWatch

Maersk Oil kvalificeret til libanesisk budrunde

Maersk Oil kan snart begynde at jage olie Libanon, hvis selskabet lykkes med at få licenser i det mellemøstlige land.

Foto: Maersk Oil

Torsdag åbnede Libanons første offshore budrunde. De ventes at vare seks måneder og føre til endelige kontrakter på 10 blokke i februar 2014. Det skriver Bloomberg News.

I april blev Maersk Oil valgt som en "prækvalificeret" operatør af de libanesisk oliemyndigheder sammen med 11 andre olieselskaber, blandt andre Statoil, Chevron, Shell og Petrobras. 34 selskaber er kvalificeret til at deltage som ikke-operatører.

Endnu har den libanesiske regering dog ikke gennemført alle juridiske skridt, skriver Bloomberg News, og nævner blandt andet, at nogle af grænserne til havs ikke er afklaret med nabolandet Israel.

I marts var der forlydende om, at Maersk Oil var på besøg i Libanon, men dengang var kommentaren fra Maersk Oil den samme som torsdag:

- Maersk Oil undersøger løbende forskellige muligheder for forretningsudvikling, men vi kommenterer ikke på det eksternt, skriver Maersk Oil i en kommentar til Ritzau Finans.

Maersk Oil producerer i dag olie og gas fra offshorefelter i Danmark, Storbritannien, Qatar og Brasilien, mens selskabet har onshoreproduktion i Algeriet og Kasakhstan. Derudover har selskabet offshorefelter under udvikling i blandt andre Norge, USA og Angola og efterforskningsaktivitet i havet vest for Grønland.

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs