Maersk Oil kvalificeret til libanesisk budrunde

Maersk Oil kan snart begynde at jage olie Libanon, hvis selskabet lykkes med at få licenser i det mellemøstlige land.
Foto: Maersk Oil
Foto: Maersk Oil
/ritzau/FINANS

Torsdag åbnede Libanons første offshore budrunde. De ventes at vare seks måneder og føre til endelige kontrakter på 10 blokke i februar 2014. Det skriver Bloomberg News.

I april blev Maersk Oil valgt som en "prækvalificeret" operatør af de libanesisk oliemyndigheder sammen med 11 andre olieselskaber, blandt andre Statoil, Chevron, Shell og Petrobras. 34 selskaber er kvalificeret til at deltage som ikke-operatører.

Endnu har den libanesiske regering dog ikke gennemført alle juridiske skridt, skriver Bloomberg News, og nævner blandt andet, at nogle af grænserne til havs ikke er afklaret med nabolandet Israel.

I marts var der forlydende om, at Maersk Oil var på besøg i Libanon, men dengang var kommentaren fra Maersk Oil den samme som torsdag:

- Maersk Oil undersøger løbende forskellige muligheder for forretningsudvikling, men vi kommenterer ikke på det eksternt, skriver Maersk Oil i en kommentar til Ritzau Finans.

Maersk Oil producerer i dag olie og gas fra offshorefelter i Danmark, Storbritannien, Qatar og Brasilien, mens selskabet har onshoreproduktion i Algeriet og Kasakhstan. Derudover har selskabet offshorefelter under udvikling i blandt andre Norge, USA og Angola og efterforskningsaktivitet i havet vest for Grønland.

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Photo: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter