Oliepriserne falder på bekymringer om Kinas økonomi og stærkere dollar

De to faktorer overskygger den seneste tids prisstigninger forårsaget af nedskæringer i Saudi-Arabien og Rusland.
Foto: Lucy Nicholson
Foto: Lucy Nicholson
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder en smule mandag morgen, da bekymringer om den kinesiske økonomi og en stærkere amerikansk dollar overskygger syv ugers prisstigninger som følge af produktionsnedskæringer fra Saudi-Arabien og Rusland.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 86,05 dollar mod 86,81 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 82,46 dollar mod 83,24 dollar fredag eftermiddag.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters skyldes prisfaldene, at det amerikanske dollarindeks fik et boost af, at producentpriserne i USA i juli steg mere end forventet. En stærkere dollar kan medvirke til at mindske olieefterspørgslen, da det bliver dyrere for lande med andre valutaer at købe olie i amerikanske dollars.

Tina Teng, der er analytiker for CMC Markets, siger til Reuters, at oliepriserne i denne uge formentlig bliver i nærheden af det nuværende niveau. Det skyldes, at Kinas vaklende økonomiske genopretning efter corona og en stærkere amerikansk dollar sænker oliepriserne. Samtidig indikerer Organisationen for Olieeksporterende Lande og deres allierede, OPEC+, at de er villige til skære endnu mere i olieproduktionen for at sikre et stramt udbud, hvilket skubber oliepriserne opad.

”Råolie har været overprissat i noget tid snart og trodset forventninger om en priskorrektion. Olieprisen har udelukkende været fokuseret på optimisme om den amerikanske økonomi, mens bekymringer om eurozonen og Kina er blevet udeladt,” siger Vandana Hari, der er stifter af analysehuset Vanda Insights, til nyhedsbureauet.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld mandag morgen 1912,21 dollar mod 1917,49 dollar fredag eftermiddag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også