Oliepriserne zigzagger frem mod rentemeddelelse fra Federal Reserve

Oliepriserne flakker frem og tilbage onsdag morgen, hvor handlerne forsøger at regne ud, hvilket ben de skal stå på frem mod rentemeddelelsen fra Federal Reserve i aften.
Foto: Amr Abdallah Dalsh/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Amr Abdallah Dalsh/Reuters/Ritzau Scanpix

Tidligere på dagen blev oliepriserne presset ned af en ophobning i de amerikanske olielagre.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 83,36 dollar 83,64 dollar ved 17-tiden tirsdag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 79,35 dollar mod 79,63 dollar for en tønde tirsdag ved lukningen i USA.

Oliebeholdningen i USA steg med omkring 1,32 mio. tønder olie i uge 29, viser tal fra industriorganisationen American Petroleum Institute (API) ifølge Reuters.

De officielle olielagertal offentliggøres onsdag klokken 15.30. Her er forventningen ifølge Bloomberg News ellers et fald i lagerbeholdningen på 2,25 mio. tønder.

Den altoverskyggende begivenhed onsdag er dog aftens rentemeddelelse fra Federal Reserve, hvorfra der er ventet et løft af renten på 25 basispoint til 5,25-5,50 pct. Spørgsmålet er, om centralbanken har flere renteforhøjelser i ærmet herefter.

”Selv om markedet venter, at den amerikanske centralbank hæver renten i dag, vil ethvert signal om, at den stadig har mere at gøre efter dette, sandsynligvis lægge pres på risikoaktiver,” udtaler ING’s chef for råvarestrategi, Warren Patterson, til nyhedsbureauet.

En højere rente er alt andet lige negativt for oliepriserne, da de stigende renteomkostninger kan presse efterspørgslen på olie og relaterede produkter som benzin.

Efterspørgslen frygtes også presset af en udfordret kinesisk økonomi, skriver Reuters. Omvendt spekulerer markedet i, om Saudi-Arabien og Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, igen vil sænke olieproduktionen. Det kan i så fald være understøttende for oliepriserne.

”Markedet vil fortsætte med at gå frem og tilbage mellem et strammere globalt udbud og frygten for en opbremsning i efterspørgslen fra den globale økonomiske opbremsning,” siger Hiroyuki Kikukawa, der er direktør i NS Trading, til Reuters.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også