EnergiWatch

Naturgasprisen tager kraftigt hop efter russisk trussel

Meldingen kommer, bare kort tid efter at der er meldt om gaslækager fra gasledningerne i Østersøen, Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

Foto: Janus Engel

Naturgasprisen tordner i vejret tirsdag eftermiddag, efter at Rusland har advaret om, at det kan blive nødvendigt at stoppe leverancerne af gas til Europa via Ukraine.

Ifølge det russiske gasselskab Gazprom er de nærmere omstændigheder, der kan stoppe leverancerne, at Rusland muligvis vil sanktionere ukrainske Naftogaz, hvilket i givet fald vil stå i vejen for, at Gazprom kan betale transitgebyrer og ergo ikke vil kunne levere.

Det skriver Bloomberg News.

Meldingen kommer, bare kort tid efter at der er meldt om gaslækager fra gasledningerne i Østersøen, Nord Stream 1 og Nord Stream 2

Målestationer i både Danmark og Sverige registrerede mandag kraftige eksplosioner under vandet i samme område som gaslækagerne fra Nord Stream 1 og 2, rapporterer den svenske tv-station SVT ifølge Ritzau.

Den toneangivende gasfuture på børsen i Holland stiger tirsdag eftermiddag 17 pct. til 203 euro per megawatt-time.

En stor del af stigningen satte ind, efter meldingerne om et muligt stop for gasleverancerne via Ukraine kort efter klokken 17.

Ekspert: Uidentificerede droner skal skabe usikkerhed om norsk gas

Statsminister holder orientering for partiledere om gaslækage

Seismolog: Eksplosioner ramte Nord Stream

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs