EnergiWatch

Gazprom mangedobler overskud på stigende gaspriser i første halvår

Bundlinjen er 2,6 gange højere end i samme periode et år forinden.

Foto: FABRIZIO BENSCH/REUTERS / X90145

Det russiske gasselskab Gazprom har tirsdag fremlagt tal for sit første halvår af 2022, hvor det russiske selskab som følge af de voldsomt stigende gaspriser kunne registrere mere end en fordobling af nettooverskuddet.

Det skriver Bloomberg News.

Gazprom, der hidtil har leveret gas til Europa gennem gasrørledningen Nord Stream 1, kunne i første halvår notere et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 3050 mia. rubler - svarende til 405 mia. kr.

Regnskabet viser en bundlinje på 2510 mia. rubler - 2,6 gange højere end i samme periode et år forinden.

Det er de voldsomt stigende gaspriser, der har spædet gevaldigt til Gazproms indtjening, da de ifølge Bloomberg News er 3,5 gange højere, end de var i første halvår af 2021.

Gaspriserne har i årets løb været drevet op af gentagne lukninger af Nord Stream 1 som følge af vedligeholdelsesarbejde, har forklaringen fra Gazprom lydt.

Det medførte i første omgang lavere gasleverancer, men siden starten af september er leverancerne til Europa ophørt. I stedet er den russiske gas blevet eksporteret til lande som Indien og Kina.

EU har tidligere på året og ad flere omgange sanktioneret Rusland som svar på landets invasion af Ukraine. Gazprom mener ifølge The Guardian, at sanktionerne har stået i vejen for vedligeholdelsesarbejdet, da de har afholdt Siemens fra at udføre reparationerne.

Gazprom-aktien stiger 4,6 pct. til 215,37 rubler på børsen i Moskva.

Rusland vil ikke udelukke sabotage som årsag til gaslæk

Green Power Denmark: Endegyldigt slut med russisk gas til vinter

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs