Oliepriserne tager mindre dyk mandag

Markedet er præget af bekymringer om vestlige sanktioner på russisk olie, og et muligt fald i efterspørgslen efter brændstof og starten på en global recession.
Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS / X90079
Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS / X90079
AF MARKETWIRE

Priserne på den amerikanske WTI-olie og europæiske referenceolie, Brent, tager mandag morgen et mindre dyk efter en nat med lille stigning på omkring 0,5 pct.

Markedet er præget af bekymringer om vestlige sanktioner på russisk olie, og et muligt fald i efterspørgslen efter brændstof og starten på en global recession.

Det skriver Reuters.

En tønde Brent-olie koster mandag morgen 91,93 dollar mod 92,27 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 85,54 dollar mod 86,34 dollar fredag eftermiddag.

I sidste uge faldt oliepriserne med mere end 1 pct., da investorer frygtede, at endnu en renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kan dæmpe den globale økonomiske vækst.

Og udsigten til forstyrrelser i udbuddet som følge af de vestlige sanktioner mod Rusland hænger som en sort sky over markedet, mener analytikere fra ANZ til Reuters.

I mellemtiden er de kinesiske myndigheder i gang med indføre en mere lempelig coronapolitik i den sydvestlige by Chengdu.

Byen har mere end 21 millioner indbyggere, og ifølge analytikerne kan færre nedlukninger bidrage til en hvis optimisme på oliemarkedet, da efterspørgslen efter brændstof i byen igen kan stige.

I Kuwait fortalte direktøren for landets organisation for olie og benzin, Sheikh Nawaf Saud al-Sabah, søndag, at landets kunder efterspørger de samme volumener, som de plejer - og at man tilmed vil opskalere produktionen af råolie, hvis markedet efterspørger det.

Landet producerer i øjeblikket mere end 2,8 millioner tønder olie om dagen.

Olie og naturgas er på vej mod tredje uge med prisfald


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også