EnergiWatch

Olie og naturgas er på vej mod tredje uge med prisfald

Prisfaldene skal ses i lyset af, at investorerne så småt er begyndt at indstille sig på, at centralbankernes renteforhøjelse og den tårnhøje inflation vil tage pusten fra forbrugerne og munde ud i en økonomisk recession.

Foto: Jan Unger

Olie- og naturgaspriserne har fredag sat kurs mod den tredje uge på stribe med et samlet fald.

På oliemarkedet skal prisfaldene ses i lyset af, at investorerne så småt er begyndt at indstille sig på, at centralbankernes renteforhøjelse og den tårnhøje inflation vil tage pusten fra forbrugerne og munde ud i en økonomisk recession.

”Dette har været en uge, hvor energihandlerne er begyndt at tro, at amerikansk økonomi går barske tider i møde,” siger Ed Moya, markedsanalytiker hos Oanda til Bloomberg News.

Han peger på, at konsensus efterhånden har indstillet sig på en global recession, der vil tage toppen af olieefterspørgslen.

På udbudssiden er der modsat stadig usikkerhed om russisk olie.

Prisen på den europæiske referenceolie, Brent , ligger fredag aften i 91,62 dollar mod 92,57 dollar fredag aften i sidste uge. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 85,37 dollar mod 86,74 dollar fredag i sidste uge.

På naturgasmarkedet faldt den hollandske TTF-future fredag hele 12 pct. til 187,50 euro per megawatt-time. Går man tre uger tilbage var prisen 307,50 euro per megawatt-time.

EU-Kommissionen præsenterede i denne uge forskellige indgreb, der skal medvirke til at lægge låg på energipriserne.

Blandt andet vil EU-Kommissionen indføre et loft over indtægter fra energiselskaber, der laver strøm fra andet end fossile kilder, ligesom fossile energiselskaber også skal til lommerne.

Samlet håber EU at skrabe 140 mia. euro sammen, som skal fordeles blandt dem udsatte forbrugere og mindre virksomheder, der er ramt af de høje energipriser.

Udbygning af havvind kan have lange udsigter i Oregon

RWE finder partner til lettisk havvind

Ewii: Banker bør stå for regeringens låneordning til energiregningen

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs