EnergiWatch

Gaspriserne tager til efter tale fra Ursula von der Leyen

Priserne på gas stiger efter talen fra Ursula von der Leyen, der blandt andet fortalte om en taskforce, der har til formål at nedbringe gaspriserne uden at ramme EU-partnere som Norge.

Foto: HANNIBAL HANSCHKE/REUTERS / X02197

De europæiske gaspriser stiger onsdag morgen, efter at EU-Kommissionens chef, Ursula von der Leyen, i sin årlige ”State of the Union”-tale har opfordret til et mere repræsentativt benchmark for gaspriserne og et prisloft.

En megawatt-time koster 206 euro mod 197 euro før talen. Tirsdag klokken 17 blev naturgas handlet til 197,11 euro for en megawatt-time.

I talen nævnte Ursula von der Leyen, at man i EU har nedsat et taskforce, der har til formål at nedbringe gaspriserne uden at ramme EU-partnere som Norge.

Desuden foreslås et mere repræsentativt benchmark for gaspriserne i EU, der mere retvisende skal reflektere ændringer i markedet, lød det i talen.

Samtidig vil EU-Kommissionen se på yderligere beskatning af energiselskabernes overskud. Det vil samlet sikre mere end 140 mia. euro, der skal hjælpe EU-landene sikkert gennem en eventuel energikrise, lød det fra von der Leyen.

Von der Leyen er klar med energiplan, men udelader prisloft på gas

Gaspriserne falder op til spareplan i fem trin fra EU

Mere fra EnergiWatch

RWE sejrer i tysk soludbud

Det tyske energiselskab skal opføre en solcellepark i Nordrhin-Vestfalen i løbet af 2023 efter succes i ny udbudsrunde.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs