EnergiWatch

Gaspriserne falder op til spareplan i fem trin fra EU

Prisen på naturgas i Europa har kurs mod tredje dag med fald tirsdag.

Foto: HANNIBAL HANSCHKE/REUTERS / X02197

Prisen på naturgas i Europa har kurs mod tredje dag med fald tirsdag, alt imens EU arbejder med tiltag, der skal styre unionen gennem den værste energikrise i mange årtier.

En megawatt-time koster tirsdag 182,33 euro mod 190 euro mandag ved dansk børslukning. Det er ifølge Bloomberg News det laveste niveau i syv uger. For blot en uge siden blev naturgas handlet til 239,84 euro for en megawatt-time.

Onsdag ventes formanden for EU-Kommissionen, Ursula von der Leyen, at præsentere en plan i fem trin, der skal sænke strømforbruget og sikre likviditet for at afværge en større krise.

”Der vil sandsynligvis blive løftet sløret for en blanding af en markedsreform og prislofter, der fundamentalt vil ændre måden, som de europæiske energimarkeder fungerer siden dereguleringen i starten af 2000,” skriver analytikere i Citigroup i et notat ifølge Bloomberg News.

Samtidig arbejdes der i EU på at fylde gaslagrene op til fyringssæsonen, der starter om lidt over to uger. Tal fra Gas Infrastructure Europe viser ifølge Bloomberg News, at lagrene i Europa er omkring 84 pct. fyldte og i Tyskland omkring 88 pct.

Opfyldningen af lagrene vil formentlig fortsætte ind i oktober, inden varmen skrues op i de europæiske husstande.

EU søger blandt andet at sænke efterspørgslen på energi samt at sætte loft over energiselskabernes omsætning fra el, der ikke er produceret fra gas.

Gaspriser fortsætter faldet mens EU forbereder indgreb

Tjekkiets regering er enig om prisloft på el og gas

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs