EnergiWatch

Gaspriser fortsætter faldet mens EU forbereder indgreb

Markedet venter fortsat på afklaring om EU’s planer for indblanding på markedet, der forventes offentliggjorte i løbet af denne uge.

Den seneste tid er pris på gas skudt i vejret. Afbødende tiltag forventes at komme fra EU i løbet af denne uge. | Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS / X02307

De europæiske naturgaspriser fortsætter mandag faldende fra i sidste uge.

Den europæiske referencepris på gas, målt på TTF-naturgasfuturen i Holland, er mandag morgen faldet 7,0 pct. til 192,44 euro per megawatt-time.

Markedsdeltagerne venter på detaljer fra EU’s planer for intervention på markedet som reaktion på energikrisen, der har presset husholdninger og øget risikoen for manglende forsyninger.

De konkrete tiltag ventes i denne uge, skriver Bloomberg News.

I sidste uge faldt gaspriserne netop på udsigten til indgreb fra EU, og fredag holdt unionens energiministre møde, hvor en række forslag, som skal medvirke til at sænke prisen på energi i EU, blev diskuteret.

I slutningen af august satte prisen rekord, da den nåede helt op i 342 euro, hvilket sendte chokbølger gennem energimarkederne i Europa.

Ved årsskiftet lå prisen i 70 euro per megawatt-time og tilbage i 2020 svingede prisen mellem 3,5 og 20 euro per megawatt-time.

Belgien vil sætte prisloft på al gasimport til EU

Mette F. og kolleger vil have EU til at handle omgående på krise

Økonom: Stor sandsynlighed for gasrationering til vinter

Mere fra EnergiWatch

Clever lancerer ny type ladeløsning

Til marts kommer der en ny ladeløsning hos Clever, som betyder, at kunderne kan nøjes med at betale for den strøm, de bruger. Elbilforening mener dog, prisen er for høj.

Benzinpris er nede på nytårsniveau

Det er formentlig uroen og covid-19-nedlukningerne i Kina, der lige nu presser prisen ned, kombineret med forventningen om en kommende recession, der vil reducere efterspørgslen på olie over det meste af verden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs