Oliepriserne bliver på uændret niveau

Comeback i kinesisk eksport i brændstofprodukter samt forventninger om fornyelse af atomaftale mellem USA og Iran giver forhåbninger om mere olie på markedet.
Foto: RUPAK DE CHOWDHURI/REUTERS / X01402
Foto: RUPAK DE CHOWDHURI/REUTERS / X01402
AF MARKETWIRE

Tirsdag holder oliepriserne uændret niveau. Økonomisk data fra Kina fornyer dog frygten for en økonomisk recession, og en fornyelse af atomaftalen med Iran kan give mere olie på markedet.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 94,29 dollar mod 94,13 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 88,87 dollar mod 88,23 dollar mandag eftermiddag.

Kinas coronapolitik og ejendomskrise har resulteret i nedsat fabriksaktivitet og detailhandel, hvilket har medført nedsat økonomisk aktivitet i landet. Derfor har den kinesiske centralbank skåret i udlånsrenten for at genoplive efterspørgslen.

Kinas eksport af brændstofsprodukter forventes at få et comeback i august til et niveau, der vil være årets højeste, efter at Beijing har udstedt flere kvoter. Det skal ifølge Reuters lægge pres på landets faldende raffineringsmargener.

Investorer holder også øje med en fornyelse af atomaftalen mellem EU og Iran fra 2015.

Hvis Iran og USA accepterer EU’s forslag til fornyelsen af aftalen, vil der ifølge analytikere komme mere olie på markedet. Dette fordi sanktionerne mod iransk eksport af olie kan ophæves.

En EU-repræsentant fortæller ifølge Reuters, at Iran responderede på fornyelsen mandag, men oplyser ikke detaljerne for svaret.

Derudover viser tal fra USA’s Energy Information Administration, at den samlede produktion af skifferolie i USA vil stige til 9 mio. tønder per dag i september - det højeste antal siden marts 2020.

Olien flyder nu gennem ukrainsk rørledning til Tjekkiet

Opec venter lavere olieforbrug

IEA: Høje gaspriser ses øge efterspørgslen efter olie

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også