EnergiWatch

Olien flyder nu gennem ukrainsk rørledning til Tjekkiet

Efter en otte dages lang suspension grundet sanktioner flyder olien atter til Tjekkiet gennem den ukrainske Druzhba-rørledning, skriver AFP.

Foto: Reuters Staff/REUTERS / X01095

Den tjekkiske olieoperatør Mero oplyser sagde fredag, at russiske olieforsyninger via den sydlige gren af Druzhba-rørledningen er tilbage til normalen efter en otte dages lang suspension på grund af sanktioner.

Det skriver AFP.

I tirsdag var meldingen fra den russiske olieoperatør Transneft, at leverancerne til Tjekkiet, Ungarn og Slovakiet gennem Ukraine var blevet standset den 4. august. Det skete, fordi sanktioner mod Rusland efter invasionen af Ukraine forhindrede Transneft i at betale transitafgifter til Ukraine.

Siden meldte det slovakiske raffinaderi Slovnaft og dets ungarske ejer MOL sig til at betale transitafgifterne, hvilket fik tomlen op af både Ukraine og Rusland.

Olieleverancerne til de to lande blev genoptaget henholdsvis onsdag og torsdag.

Fredag tweetede den tjekkiske industri- og handelsminister, Jozef Sikela, at tjekkerne nu har ”fundet en måde at fjerne blokeringen for betalingen af transitgebyrer for olieforsyningerne”

”Forsyningerne blev genoptaget fredag aften,” sagde Barbora Putzova fra Mero til AFP.

Ungarsk olieselskab har betalt russisk gebyr for genstart af olierørledning

Oliepris falder mens markedet holder øje med russisk ledning

Mere fra EnergiWatch

”Meget svært” at diktere nye referencepunkter for gas

EU-Kommissionen arbejder på at lave et nyt – eller flere – benchmark for gasprisen i Europa. Dansk gasekspert er enig i, at flere benchmarks er en god idé, men sætter spørgsmålstegn ved, om den slags bare kan dikteres fra oven.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs