Store aktører meldes klar med trecifret milliardbeløb til en australsk CCS-industri

Ifølge analysehuset Rystad Energy vil olie- og gasselskaber som BP, Santos og Woodside Energy satse tungt på udvikling af CO2-fangst og -lagring i Australien.
Foto: Kacper Pempel/Reuters/Ritzau Scanpix/REUTERS / X02307
Foto: Kacper Pempel/Reuters/Ritzau Scanpix/REUTERS / X02307

Mens Energistyrelsen mandag har åbnet for ansøgninger om CO2-lagring i den danske undergrund, bliver der lagt store planer i andre hjørner af verden om såvel fangst som lagring af CO2 (CCS).

Det gælder ikke mindst i Australien, som ifølge det norske analysehus Rystad Energy tegner sig for 7,5 pct. af de planlagte CCS-projekter på verdensplan.

Store internationale olieselskaber som BP, Santos og Woodside arbejder for at investere i alt omkring 20 mia. dollar i CO2-fangst og -lagring (CCS) i Australien frem mod 2030. Det svarer til 144 mia. danske kr.

Det skriver mediet Energy Voice på baggrund af vurderinger fra Rystad Energy.

I april gav den australske regering et løfte om støtte for 50 mio. dollar til at udvikle to CCS-klynger i Australien anført af hhv. Woodside og Mitsui E&P, mens regeringen også lurer på at støtte et tredje lagringssite i det vestlige Australien.

Desuden har den australske regering meldt ud, at den er klar til give op til 50 mio. dollar til BP’s initiativ Kwinana – ligeledes i det vestlige Australien – som skal producere grøn brint via en elektrolyseenhed med en kapacitet på mindst 75 MW.

Ifølge Rystads opgørelse ligger der planer om lagring af 27 mio. ton CO2 via 13 forskellige kommercielle CCS-projekter i Australien frem mod 2030.

Energistyrelsen tror på flere bydere til lagersalg

Indonesien nedgraderer hypet Repsol-fund markant

Cement, biomasse og affald skal kæmpe om CO2-fangst 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også