EnergiWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende faciliteter til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Foto: Issei Kato/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er to LNG-terminaler på vej til Europa i de kommende måneder, som skal hjælpe regionen med selv af producere og importere flydende naturgas og dermed mindske afhængigheden af gas fra Rusland.

Det skriver Bloomberg.

Gasrederiet Golar LNG er i gang med at omdanne et LNG-tankskib til en flydende gasterminal, der skal på arbejde ud for den italienske vestkyst for selskabet Snam SpA i maj. Samtidig er Golar også i færd med at konvertere et andet af sine LNG-skibe.

Derudover vil amerikanske Excelerate Energy rykke en af sine flydende LNG-terminaler fra Argentina til Finland efter d. 31. august. Selskabet har ifølge nyhedsbureauet også indgået en hensigtsaftale med Hyundai Heavy Industries i Sydkorea om at bygge en ny flydende LNG-terminal, som forventes leveret i 2026.

Udmeldingerne kommer på et tidspunkt, hvor lande i Europa bestræber sig på at reducere deres afhængighed af russisk-produceret gas, efter Rusland invaderede Ukraine d. 24 februar.

Der er ifølge organisationen International Gas Union lige nu 45 fartøjer verden over, der kan bruges som flydende LNG import-terminaler, skriver Bloomberg.

(Denne artikel er skrevet af vores søstermedie, ShippingWatch)

Rådgiver: Brugen af LNG risikerer at gøre skibe ubrugelige i 2040

Europas LNG-import stiger 20 procent

Shipping-topchef ser ingen vej uden om at sejle med russisk gas

Shell skal forsyne rederi med LNG i Singapore


Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs