EnergiWatch

Olieselskabet Occidental løftet af øget Buffett-ejerskab

Warren Buffetts investeringsselskab Berkshire Hathaway har øget sin beholdning i olieselskabet til lidt mere end 20 pct. af alle udestående aktier.

Foto: SCOTT MORGAN/REUTERS / X03642

Occidental Petroleum stiger 3,6 pct. til 62,20 dollar, efter at Warren Buffetts investeringsselskab Berkshire Hathaway har nået en ejerandel, der kan booste investeringsselskabets indtjening.

Det skriver Bloomberg News, efter at det mandag efter lukketid kom frem, at Berkshire Hathaway i perioden 4. til 8. august har øget sin beholdning i olieselskabet med 6,68 mio. aktier til 188 mio. aktier, hvilket er lidt mere end 20 pct. af alle udestående aktier.

Ifølge revisor PricewaterhouseCoopers udøver en virksomhed med en så stor andel i et andet firma en ”betydelig indflydelse” på den forretning og kan blive nødt til at medtage indtjening fra denne investering i sine egne resultater under den såkaldte aktieregnskabsmetode.

”Jeg går ud fra, at de vil gøre det på denne måde, og at de vil behandle deres forholdsmæssige andel af indtjeningen som Berkshire-indtjening,” siger Jim Shanahan, analytiker hos Edward Jones, i et telefoninterview ifølge Bloomberg News.

Shanahan vurderer i et notat, at den regnskabsmæssige ændring kan tilføje 2,9 mia. dollar til Berkshires indtjening over de næste seks kvartaler.

Medie: Rusland blokerer frasalg af vestlige energiselskaber

Olieprisen stiger - Ukraine har delvis stoppet pipeline

Ørsted standser mølle på Rødsand 1 efter fund af revner

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs