EnergiWatch

Olieprisen stiger - Ukraine har delvis stoppet pipeline

Russiske Transneft oplyser tirsdag, at Ukraine har stoppet transporten af olie gennem Druzba pipelinen mod Ungarn, Tjekkiet og Slovakiet.

Foto: Reuters Staff/REUTERS / X01095

Olieprisen stiger mandag eftermiddag efter at være faldet tidligere på dagen. Det skyldes, at strømmen af olie gennem den sydlige del af en vigtig pipeline i Ukraine er stoppet.

Det skriver flere nyhedsbureauer.

Futureprisen på en tønde af den europæiske reference olie, Brent, koster tirsdag ved 15-tiden 97,94 dollar mod 95,72 dollar mandag eftermiddag. Prisen var kortvarigt nede i 94,90 dollar tirsdag formiddag.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 2,06 dollar mod 89,65 dollar tirsdag eftermiddag - tidligere var den kortvarigt nede i 89,05 dollar.

Operatøren af pipelinen, russiske Transneft oplyser tirsdag, at Ukraine har stoppet transporten af olie gennem Druzba pipelinen mod Ungarn, Tjekkiet og Slovakiet. Det skyldes, at betalingen for brugen er blevet blokeret grundet sanktionerne. Bloomberg News oplyser, at pipelinen normalt transporterer omkring 250.000 tønder olie.

Transneft oplyser til Reuters, at man 22. juli betalte for transporten i august, men at pengene blev returneret 28. juli. Stoppet for transporten af olie fandt sted sidste torsdag - 4. august.

Transneft overvejer alternative betalingsmuligheder, men har også sendt en anmodning om at få betalingen gennemført.

Den nordligere del af pipelinen, der leverer til Polen og Tyskland er uberørt, skriver Bloomberg.

Fortsat lav oliepris - holder næppe

Fem konflikter kan ifølge analytiker forværre energikrisen

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs