Høj aktivitet i USA og Kina hæver oliepriserne

Både Brent og WTI koster tirsdag godt en krone mere end på ugens første dag. Det skyldes især stor efterspørgsel fra USA og Kina.
Foto: MARIO TAMA/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Foto: MARIO TAMA/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
AF MARKETWIRE

Stor olieefterspørgsel fra USA og Kina hæver oliepriserne mellem mandag og tirsdag.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 96,50 dollar mod 95,72 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 90,58 dollar mod 89,65 dollar tirsdag eftermiddag.

Handelsdata fra Kina, som viser en højere aktivitet end forventet, samt overraskende beskæftigelsesvækst i USA har øget olieefterspørgslen, udover hvad markedet havde forudsagt og pustet priserne let i opadgående retning.

På den prisdæmpende side er USA og Iran nu tættere på at indgå en længe ventet atomaftale, som vil tillade Iran igen at eksportere olie til det vestlige marked.

EU har som mægler fremlagt en endelig aftaletekst, som nu venter godkendelse fra begge parter. En fuldmægtig i EU har udtalt, at den endelige beslutning bliver taget inden for "meget, meget få uger".

Analytiker hos Commonwealth bank Vivek Dhar, skriver i en note, at "mens detaljerne omkring Irans genindtræden på det globale oliemarked er uklare, selv hvis aftalen gennemføres, så er der mulighed for, at Iran kan øge olieeksporten hurtigt".

Ifølge Reuters oplysninger forventes det, at Iran indenfor seks måneder kan øge sin olieudvinding til et niveau tilsvarende 1,5 pct. af verdens samlede olieeksport.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 1785,91 dollar mod 1787,83 dollar mandag eftermiddag.

 

Ukrainsk atomselskab ønsker militærfri zone ved udsat kraftværk

Olieanalytiker ser usikre priser, men kort tilbagebetalingstid

Oliepriserne på vej mod sjette uge i træk med fremgang 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også