EnergiWatch

Oliepriserne på vej mod sjette uge i træk med fremgang

En melding fra OPEC+ om en beskeden stigning har ikke formået at dæmpe bekymringerne over et stigende forsyningsunderskud.

Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416

Oliepriserne er på vej mod den sjette uge i træk med fremgang, efter at et meget ventet Opec+-møde kun leverede en beskeden stigning i produktionen, som ikke formåede at dæmpe bekymringerne over et stigende forsyningsunderskud.

Producentkartellet gik med til en stigning, der svarer til kun 0,4 pct. af den globale efterspørgsel i løbet af juli og august.

Der havde været spekulationer om, at saudierne forberedte sig på at pumpe betydeligt mere som en del af en nulstilling af forholdet til USA, og der var endda forslag om, at Rusland kunne blive undtaget fra alliancens månedlige forsyningsaftaler.

”De aftalte udbudsstigninger ser store ud på papiret, men i virkeligheden er det meget usandsynligt, at gruppen vil nå disse produktionsmål. Den russiske produktion vil sandsynligvis falde i de kommende måneder, efterhånden som sanktionerne bider, mens der er begrænset ledig kapacitet blandt andre medlemmer,” siger Warren Patterson, chef for råvarestrategi for ING Groep, ifølge Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 117,47 dollar mod 116,20 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 116,57 dollar mod 115,29 dollar torsdag eftermiddag.

En seks måneders optur i den amerikanske WTI-oliepris - det længste løb i mere end et årti - ser nu ud til at fortsætte.

Torsdag viste de amerikanske råolielagre et dobbelt så stort som ventet fald i sidste uge i starten af sommerens køresæson, hvilket fremhæver det voksende udbudsunderskud, skriver Reuters.

Opec+ skruer op for olieproduktionen over sommeren

Lande lancerer gasplaner i Nordsøen i skyggen af russisk gasstop

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs