EnergiWatch

Uniper falder markant

Foreløbige tal for første halvår viste, at indtjeningen vil være ”betydeligt lavere” i forhold til sidste år.

Foto: Uniper

Det tyske gasselskab Uniper, der blandt andet driver en række kraftværker i Tyskland og Rusland, har onsdag aften valgt at trække sin indtjeningsprognose både for driften og nettoresultatet for 2022 tilbage.

Det koster stort på børsen torsdag, hvor aktien ligger med et fald på 18 pct. i 13,57 euro efter ti minutters handel.

Foreløbige tal for første halvår viste, at indtjeningen vil være ”betydeligt lavere” i forhold til sidste år, hvor justeret EBIT landede i 580 mio. euro og det justerede nettooverskud i 485 mio. euro.

”Baggrunden for dette er den nuværende forsyningsrestriktioner på gas fra Gazprom. Siden 16. juni har Uniper kun modtaget 40 pct. af den kontraktlige aftalte gasvolumen fra Gazprom,” hed det i onsdagens melding.

Uniper fortæller også, at selskabet forsøger at købe gas fra andre leverandører, men at det sker til ”betydeligt højere priser”.

Uniper omsatte i 2021 for 164 mia. euro.

Uniper trækker prognosen for 2022 på grund af gaskrisen

Unipers gaslagre decimerede bundlinjen i første kvartal

Uniper melder om underskud i første kvartal


Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Olieprisen på vej mod bedste uge i fire måneder

Torsdag løftede Det Internationale Energiagentur, IEA, sin forventning til den globale efterspørgsel efter olie. Det venter nu et globalt forbrug på 2,1 mio. tønder per dag - 380.000 tønder mere end tidligere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs