EnergiWatch

Olieprisen har få udsving mens handlerne skæver mod topmøde

Der bliver holdt øje med G7-topmødet, hvor deltagerne blandt andet diskuterer et prisloft på russisk olie.

Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS / X90050

Der er mandag en afventende stemning på råvaremarkederne, mens handlerne skæver i retning af det igangværende topmøde blandt G7-landene. Frygten for en forestående recession, hvilket vil betyde lavere efterspørgsel, spøger dog i baggrunden og lægger låg på priserne.

Futures for en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 113,23 dollar mod 113,75 dollar fredag eftermiddag, mens en tønde af den amerikanske WTI-olie handles i 107,60 dollar mod 108,46 dollar fredag.

Der bliver holdt øje med G7-topmødet, hvor deltagerne blandt andet diskuterer et prisloft på russisk olie. Det betyder ifølge Bloomberg News, at der vil blive fastsat en maksimumpris, som landene må betale for russiske olie, hvilket skal fungerer som en sanktion mod Rusland.

Der er dog intet fastlagt endnu, skriver Bloomberg.

Uden om forhandlingerne mellem de magtfulde lande bliver stemningen presset af frygten for en kommende recession, i takt med at centralbankerne løfter renterne for at komme inflationen til livs.

Det lægger et nedadgående pres på oliepriserne, der har udsigt til et samlet fald over måneden.

Oliepriserne er nu faldet en uge i træk

Biden vil gøre benzin og diesel billigere i tre måneder

IEA: Olieproduktionen får svært ved at følge efterspørgslen i 2023

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Olieprisen på vej mod bedste uge i fire måneder

Torsdag løftede Det Internationale Energiagentur, IEA, sin forventning til den globale efterspørgsel efter olie. Det venter nu et globalt forbrug på 2,1 mio. tønder per dag - 380.000 tønder mere end tidligere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs