EnergiWatch

Oliepriserne er nu faldet en uge i træk

Oliepriserne gik i bakgear tidligere på måneden i forventning om Feds renteforhøjelser, der skulle bekæmpe den stigende inflation.

Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416

For første gang siden starten af april er oliepriserne faldet konsekvent en uge i træk, da global recession sætter en dæmper for efterspørgslen. Samtidig har en strammere pengepolitik i USA sat gang i et bredt salg af råvarer.

Det skriver Bloomberg.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 109,82 dollar mod 111,40 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 104,33 dollar mod 105,61 dollar torsdag eftermiddag.

Til sammenligning lå Brent sidste fredag på 113,12 dollar og WTI på 107,99 dollar.

Oliepriserne gik i bakgear tidligere på måneden i forventning om Feds renteforhøjelser, der skulle bekæmpe den stigende inflation. Som konsekvens af dette er WTI-olien i ”sell-mode”, fortæller Stephen Inces, managing partner i SPI-Asset Management, til Bloomberg.

Denne uge gentog chefen for Fed, Jerome Powell, sin forpligtelse til at tøjle de amerikanske prisstigninger, og annoncerede, at der kunne være endnu en stigning på 50 pct.point på bordet til det næste møde i juli.

Tysk minister: Ruslands stop for gas er et angreb

Bidens pres sænker oliepriserne

Manglende udbud understøtter oliepriser trods recessionsfrygt

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs