EnergiWatch

Amerikansk benzintørst og svækket dollar sender olieprisen op

USA er på vej ind i højsæsonen for kørsel, der traditionelt starter ved Memorial Day i slutningen af maj.

Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Oliepriserne steg mandag morgen som følge af høj benzinefterspørgsel i USA og et Kina, der forbereder Shanghai på en genåbning.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 113,24 dollar mod 112,26 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 110,77 dollar mod 109,99 dollar fredag eftermiddag.

USA er på vej ind i højsæsonen for kørsel, der traditionelt starter ved Memorial Day i slutningen af maj.

"Raffinaderierne er i gang med kraftig opskalering for at dæmpe amerikanske bilisters uslukkelige tørst ved benzinpumpen," siger Stephen Innes, som er partner i SPI Asset Management, til Reuters.

Man kunne have ventet, at de høje benzinpriser afholdt flere fra lange køreture, men data fra blandt andet Google viser, at det ikke er tilfældet. Samtidig er den amerikanske dollar svækket, hvilket gør det billigere at købe olie med udenlandsk valuta.

I Shanghai ser det ud til, at en genåbning er på vej, hvilket i kraft af byens størrelse, og position som vigtig industriby betyder meget for olieefterspørgslen.

Biden fjerner loft på ethanolindhold i benzin for at sænke priser

Efter stigende pris på råolie: Analytiker spår højeste benzinpriser i otte-ni år

 

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs