EnergiWatch

Grækenland er blevet knudepunkt for omladning og salg af russisk olie

Internationale sanktioner strammer til om russisk eksport, men russisk olie har i stor stil fundet en vej til markederne i Mellemøsten og Asien via Grækenland ifølge Reuters.

Foto: Arkivfoto/Colourbox

Grækenland har udviklet sig til et knudepunkt for omladning og videreeksport af russisk olie i takt med, at EU’s sanktioner har gjort det sværere at handle med Rusland ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Mængden af russisk brændselsolie, som blev omladet til søs ud for Grækenland, nåede nye højder i april ifølge Reuters, der henviser til data fra Refinitiv Eikon. I alt blev der fragtet 0,9 mio. ton russisk olie til Grækenland i april, hvilket var dobbelt så meget som i marts måned, og ifølge Refinitiv kan mængden have slået ny rekord i maj.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs