EnergiWatch

Høje energipriser giver Equinor formidable resultater

Det norske olieselskab har nydt godt af de høje energipriser, der har sendt resultaterne til vejrs. Til gengæld medfører et farvel til russiske joint ventures nedskrivninger for milliarder.

Foto: Equinor ASA

Første kvartal af 2022 har bestemt ikke været dårlige måneder for Equinor, der kan se en fordobling af omsætningen. Samtidig er driftsresultatet mere end tredoblet, mens bundlinjen er vokset med over 250 pct.

Forklaringen skal findes i de markant højere energipriser, end tilfældet var i samme periode året før. Således har Equinor realiseret en gennemsnitlig pris per tønde brentolie på 101,4 dollar, hvilket er 67 pct. højere end første kvartal af 2021. Den europæiske gaspris er gået fra 6,65 dollar til 29,6 dollar per mmbtu (28,6 M3).

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs