EnergiWatch

Så stor kan den tyske regning blive ved stop for russisk gas

Det kan koste den tyske statskasse en trecifret milliardsum, hvis EU dropper al russisk gas, vurderer Deutsche Bundesbank.

Foto: GLEB GARANICH/REUTERS / X00550

Vælger EU at forbyde import af gas fra Rusland, vil det i år koste tyskerne 180 mia. euro, svarende til 1.339 mia. danske kr.

Det skriver Financial Times på baggrund af en vurdering fra Deutsche Bundesbank – Tysklands centralbank.

Samtidig vil det ifølge centralbanken medføre et slag mod det tyske bruttonationalprodukt på 5 pct., få strømpriserne til at stige og skabe en de største recessioner i mange år.

Dilemmaet om den russiske gas har ligget højt på den kontinentalpolitiske dagsorden, siden Rusland invaderede Ukraine den 24. februar. Umiddelbart efter invasionen valgte Tyskland at skrinlægge den planlagte gasrørledning Nord Stream 2, som skulle have transporteret 55 mia. kubikmeter gas mellem Rusland og Tyskland hvert år.

Den tyske økonomi- og klimaminister, Robert Habeck, sagde i slutningen af marts, at Tyskland skal klare sig uden russisk gas fra 2024.

 

Regeringens energiplan er ny gas på gamle flasker 

Danmark har mere gas på lager end samme tid sidste år

Nej til russisk gas vil give Tyskland stor økonomisk nedtur 

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs