Norges gaseksport slår rekord

Marts blev en rekordmåned for de norske gasleverancer til Europa, viser nye tal.
Foto: Øyvind Hagen / Equinor
Foto: Øyvind Hagen / Equinor

Det er lykkedes Norge at løfte gaseksporten til nye højder, efter at vestlige lande har søgt at undgå at importere gas fra Rusland så vidt muligt som følge af krigen i Ukraine.

Således flød der 10,2 bcm (mia. kubikmeter naturgas) fra Norge og ud til andre europæiske destinationer via gasrørledninger i løbet af marts måned – den største månedlige mængde nogensinde. Det skriver mediet Montel på baggrund af nye tal fra Statistics Norway.

Til sammenligning eksporterede Norge i alt 9,6 bcm i februar, mens der blev sendt 9,8 bcm afsted i marts måned sidste år.

Også indtjeningen i den forgangne måned på 112,4 mia. norske kr. (88 mia. danske kr.) var rekordstor. Det samme gjaldt for oliesalget, som landede på 51,6 mia. norske kr. (40 mia. danske kr.) på baggrund af en eksport på 52,7 mio. tønder.

Svindende kinesisk olieimport sender oliepriserne ned

Oliepriser stiger efter covid-lempelser i Shanghai

Statnett tror hybridkabler kan åbne for mere norsk havvind i Nordsøen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter