Oliepriserne stiger svagt trods Kinas forværrede coronaudbrud

Virustilfælde i den kinesiske by Shanghai er stødt stigende, og byen rapporterede søndag et rekordantal på mere end 26.000 nye tilfælde om dagen.
Foto: INA FASSBENDER/AFP / AFP
Foto: INA FASSBENDER/AFP / AFP
AF MARKETWIRE

Råvaremarkedet har en blandet start på ugen, hvor lagerbeholdningen for metaller er nedadgående, Kinas økonomi får klø for landets indsats mod coronasmitten, mens WTI-olien bliver holdt under 100 dollar per tønde.

Det skriver Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 100,32 dollar mod 100,03 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 95,88 dollar mod 95,72 dollar fredag eftermiddag.

Virustilfælde i den kinesiske by Shanghai er stødt stigende, og byen rapporterede søndag et rekordantal på mere end 26.000 nye tilfælde om dagen.

Det har fået flere olieanalytikere til at sænke deres efterspørgselsprognoser.

"Der ser ikke ud til at være nogen ende i sigte for de nuværende nedlukninger, og jo længere tid dette varer, jo mere vil den globale olieefterspørgsel påvirkes," lyder det fra Warren Patterson , der er råvarestrateg hos ING Groep i Singapore, til Bloomberg News.

Rapporter fra Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og Det Internationale Energiagentur, IEA, senere på ugen vil give et fingerpeg om, hvor oliepriserne er på vej, skriver Bloomberg News.

På London Metal Exchange (LME) ses der et kollaps på tværs af den globale beholdning af metaller, som rammer det laveste niveau siden 1997.

På andre dele af råvaremarkedet rammer hvedepriserne den højeste pris i to uger, som følge af krigens fortsatte påvirkning på handelsstrømmene.

Norge fortsætter efterforskningen efter olie og gas, elektrificerer soklen og kræver synlighed af finansiel klimarisiko

EU-præsident: Russisk olie og gas vil snart skulle sanktioneres

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også