Russisk gasstop vil ramme Danmark gennem handlen med Tyskland

Et stop for russisk gas vil ikke ramme Danmark direkte, men indirekte gennem den omfattende handel med Tyskland, som vil blive hårdt ramt.
Foto: HANNIBAL HANSCHKE/REUTERS / X02197
Foto: HANNIBAL HANSCHKE/REUTERS / X02197
AF MARKETWIRE

Bekymringen, for hvad et muligt stop for import af russisk gas kan betyde for det danske erhvervsliv, stiger. Selvom et gasstop ikke i første omgang vil ramme Danmark hårdt, vil en gaskrise i Tyskland lynhurtigt sprede sig til dansk økonomi.

Det skriver Berlingske Business.

"Hvis der bliver lukket for gassen, vil det have store konsekvenser. Det vil svække væksten i tysk økonomi mærkbart og formentlig sende dem i recession i en periode. Det vil kunne mærkes benhårdt i Danmark, fordi det hurtigt vil sprede sig til rigtig mange danske underleverandører," siger Allan Sørensen, der er cheføkonom i Dansk Industri, til Berlingske Business.

Tyskland er Danmarks næststørste eksportmarked og det største importmarked. Danmark eksporterede sidste år varer og tjenesteydelser for 177 mia. kr. til Tyskland og importerede for 210 mia. kr.

Ifølge avisen kan danske virksomheder, der importerer fra Tyskland, kan komme til at opleve at de tyske leverandører ikke kan levere varen eller må levere med store forsinkelser, grundet gasmanglen.

Om det kommer så vidt, at der bliver lukket for gasimporten fra Rusland, er ifølge Berlingske Business stadig uklart.

Shell betalte ikke skat på udvinding i den britiske Nordsø i 2021

Equinor fremlægger forhøjet intern gaspris 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også