EnergiWatch

Oliepriserne falder grundet rente-frygt hos investorer

Oliepriserne falder torsdag, da den amerikanske dollar er blevet styrket efter tegn på, at den amerikanske centralbank, Fed, vil stramme pengepolitikken i verdens største olieforbrugende land.

Foto: Jacob Ehrbahn

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 89,39 dollar mod 90,12 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 86,78 dollar mod 87,50 dollar onsdag eftermiddag.

Det skriver Reuters.

"Det kan være en stærk amerikansk dollar, der spiller ind, efter at Federal Open Markets Committee har signaleret, at renten vil stige," siger analytiker i Commonwealth Bank Vivek Dhar.

Råoliepriserne steg onsdag i denne uge, og Brent steg til 90 dollar per tønde for første gang i syv år, grundet spændingerne mellem Ukraine og Rusland, verdens næststørste olieproducent, som har skabt frygt for afbrydelser i energiforsyningen til Europa.

Vivek Dhar påpeger også disse bekymringer og opregner, at selvom Omikron-varianten ikke påvirker olieefterspørgslen så meget som oprindeligt frygtet, så materialiserer Opecs bestræbelser på at øge udbuddet sig ikke som støtte for oliepriserne.

Opec nåede ikke sit planlagte mål for en stigning i udbuddet i december og fremhæver dermed kapacitetsbegrænsninger, der begrænser udbuddet, efterhånden som den globale efterspørgsel genoprettes efter pandemien.

Oliepriser retter sig efter større fald mandag 

Oliepriser op grundet frygt for spændinger i Østeuropa 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs