EnergiWatch

Equinor står til milliardlussing fra gaskontrakter

De rekordhøje priser er ikke udelukkende til fordel for Europas næststørste gasproducent, der i det seneste kvartal taber op mod 10 mia. kr. på eksekvering af eksisterende kontrakter.

Foruden tabet på gaskontrakter melder Equinor også, at der ingen produktion har været fra Snøhvit på grund af branden på LNG-anlægget Melkøya i 2020. Genstarten er nu sat til 31. marts. | Foto: Norsk Petroleum

Prisstigninger på den vare, man sælger, er en god ting. Det er måske ikke den type forretningshemmelighed, der kun bliver røbet i yderste fortrolighed på industrimagnatens dødsleje. Men at logikken ikke er helt så binær, bliver eksemplificeret i det regnskab for 4. kvartal og helåret 2021, Equinor præsenterer den 9. februar.

For her kommer det norske olieselskab – der er Europas næststørste leverandør af den historisk dyre naturgas – til at indkasseret et tab på omkring 1,4-1,5 mia. dollar (9,2-9,8 mia. kr.) på gasleveringerne. Eller mere præcis på den fysiske levering af gaskontrakter, der er indgået i tidligere tider, hvor prisen var mange gange lavere, samt yderligere tab på derivater af fremtidige gasmængder under kontrakt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs