Positive vibrationer på oliemarkedet

"Bekymringerne omkring omikron er aftagende i store dele af verden, hvilket resulterer i stigende optimisme på efterspørgselssiden," forklarer råvarechef hos Swastika Investmart, Abhishek Chauhan.
Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS / X90079
Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS / X90079
AF MARKETWIRE

Oliepriserne har fortsat tendens til stigninger på trods af lille fald mellem mandag eftermiddag og tirsdag morgen.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 78,68 dollar mod 78,81 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 75,77 dollar mod 75,84 dollar mandag eftermiddag.

Et lille prisfald, som skal ses i lyset af generelle prisstigninger på Brent- og WTI-olie fra et niveau på henholdsvis 75,63 og 73,08 dollar per tønde siden den 23. december klokken 17.

Prisstigningerne hænger sammen med, at omikronvariantens indtog globalt har vist sig ikke at medføre så alvorlige nedlukninger som frygtet.

"Bekymringerne omkring omikron er aftagende i store dele af verden, hvilket resulterer i stigende optimisme på efterspørgselssiden. Olien forventes at blive handlet i et højt vurderet prisleje," siger Abhishek Chauhan, som er chef for råvarer hos Swastika Investmart til Reuters.

Optimismen forstærkes af, at Storbritanniens sundhedsminister har udtalt, at han ikke vil indføre strengere restriktioner før der vides mere om belastningen af sygehusvæsnet.

Den dæmpes dog af over 1300 aflyste amerikanske flyafgange og stigende coronasmitte i Kina.

Nu kigger markedet frem mod den 4. januar, hvor organisationen for olieeksporterende lande og deres allierede (OPEC+) samles for at diskutere planer om en produktionsstigning på 400.000 ekstra daglige tønder olie i februar.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 1811,27 dollar mod 1812,88 dollar mandag eftermiddag.

 

2021 har sat oliebranchen i et nyt lys 

 

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også